Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γνωριμία με τη νέα μας κυβέρνηση



Τα πολλά νέα πρόσωπα που έφερε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να σκορπίσουν χαρά στους πολίτες αυτής της χώρας που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν Προεκλογικά μάλιστα ακούγονταν λόγια μεγάλα και κατηγορίες για τους προηγούμενους (και μεταξύ μας όχι άδικα). Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτή τη νέα κυβέρνηση που ήρθε να σώσει αυτό το δύσμοιρο τόπο. Αποτελεί απόγονο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, ιστορικό πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με φίλους και εχθρούς, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε και της αμαρτωλής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη (σουτ να μην μας ακούσουν). Ας δούμε όμως αυτό το νέο υπουργικό συμβούλιο που μας αντιπροσωπεύει στην Ε.Ε.


  1. Πρωθυπουργός: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, είχε διετελέσει πολλές φορές υπουργός επί πρωθυπουργίας Σημίτη, τότε δε ήξερε ότι συμμετείχε σε αμαρτωλή κυβέρνηση.

  2. Υπουργείο Εσωτερικών: O Γιάννης Ραγκούσης, έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ειδικός σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ. Χρ. Παπουτσή την περίοδο 1995-98, ούτε αυτός γνώριζε.

  3. Υπουργείο Οικονομικών: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν συμμετείχε σε προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.

  4. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκλέγεται από το 1993 στη Α Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει στην κυβέρνηση Σημίτη, Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας), αυτός κι αν δεν ήξερε.

  5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Από τα πλέον νεότερα μέλη της κυβέρνησης, η Τίνα Μπιρμπίλη, υπήρξε κειμενογράφος του ΠΑΣΟΚ, αθώα.

  6. Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Η Άννα Διαμαντοπούλου, έχει διατελέσει επίτροπος της ΕΕ από το 1999 έως το 2004 και υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, μέρος της παλιοπαρέας.

  7. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δεν πρόλαβε να παλιώσει.

  8. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Ο Δημήτρης Ρέππας, το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ και δέκα χρόνια μετά εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣO.Κ., ενώ επανεξελέγη στο 2ο (24.9.90), 3ο (17.4.94) και 4ο (30.6.96) συνέδριο του ΠΑ.ΣO.Κ. Το 1993 εξελέγη μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣO.Κ. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, φρεσκαδούρα ε;

  9. Υπουργείο Εργασίας: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 στη Β’ Αθηνών, ενώ ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών από το 2002 έως το 2004.

  10. Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Ο Χάρης Καστανίδης, Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών την περίοδο 1985 - 1986 σε ηλικία 29 ετών, Υφυπουργός Παιδείας, και αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με την κυβέρνηση Σημίτη ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Μεταφορών και Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, ούτε αυτός νέος τι γίνεται;

  11. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Η Κατερίνα Μπατζελή, διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2009, ενώ ήταν μέλος από το 1989 έως το 1992 του γραφείου της Επιτρόπου της ΕΕ, Βάσως Παπανδρέου, αχα πίσω από τις κάμερες δηλαδή.

  12. Υπουργείο Πολιτισμού: Ο Παύλος Γερουλάνος, την περίοδο 1999 - 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κρίμα ούτε αυτός.

  13. Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Ο Χαράλαμπος Παμπούκης, Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών την περίοδο 1996- 1997, ενώ την περίοδο 1999 – 2001 διετέλεσε γγ Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, τι ούτε αυτός νέο πρόσωπο;


Συγνώμη που σας κούρασα αλλά ήθελα να σας αποδείξω ότι πλην των ονομάτων των υπουργείων τίποτα άλλο δεν άλλαξε σε αυτήν την κυβέρνηση. Για αυτό μην αναρωτιέστε γιατί δεν γίνονται αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά.

2 σχόλια:

  1. Με λύπη διαπιστώνω οτι ο Γιάννης Π. πρέπει να μασάει φύλλα Δάφνης και να βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης όταν γράφει. Μας κούρασες και δεν μας είπες και τίποτα. Πέρα απο τους Βενιζέλο, Ρέππα και Καστανίδη (εξαιρώντας το Προθυπουργό που είναι άλλη κουβέντα), ποιός απο τους υπόλοιπους ασκούσε πολιτική απο υπουργικό θώκο? Έκτός εαν είναι κατηγορούμενοι για τα πολιτικά τους φρονήματα ή για τη θητεία τους σαν σύμβουλοι, σαν υφυπουργοί σε δευτ/οντα υπουργεία και σαν ευρωβουλευτές. Ακόμα και ο Βενιζέλος (εκ των παλαιοτέρων) το πιο σημαντικό υπουργείο που κατείχε ήταν το Υπουργείο Αναπτυξης. Επίσης οι αντίδρασεις απο το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ" έπρεπε να σου λέει κάτι. Μήπως τελικά έπερεπε να κρατήσει τους Υπουργούς του Κωστάκη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. kwsbar η δημοκρατία υπαγορεύει τον ελεύθερο διάλογο και για το λόγο αυτό δέχομαι τη γνώμη σας. Αρνούμαι όμως να δεχτώ χαρακτηρισμούς που υποννοούν ότι γράφω υπό την επίρρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης διαβάστε καλύτερα το κείμενο και καταλάβετε οτι οι θέσεις τους δεν ήταν καθόλου μικρές και δευτερεούσες. Αποτέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί και συνεργάτες υπουργών. Ο Βενιζέλος δεν είχε σημαντικά υπουργεία; Ήμαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή