Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν τα παιδιά στο σχολείο

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του
σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.
Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς.. καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι να φοράς όταν η γυναίκα σου σε ψάχνει για να κάνεις δουλειές ...

Δείτε την εικόνα. Μπορεί επίσης με μικρή παραλλαγή να εφαρμοστεί και όταν ο διευθυντής σε ψάχνει στο γραφείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Γενική απεργία την Πέμπτη 20 Μαΐου

Σε γενική απεργία για τις 20 του Μάη προχωράνε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα να μείνει χωρίς συγκοινωνίες για όλο το εικοσιτετράωρο. Μόνο ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από 10:00 - 16:00.
Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητικές εκλογές 2010

Μεγάλη ημέρα αύριο για τους φοιτητές. Αύριο έχουμε τις φοιτητικές εκλογές. Ελπίζουμε όλοι η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Οι φοιτητικές εκλογές είναι πραγματικά ένας σημαντικός θεσμός για την ελληνική κοινωνία και ίσως η αξία τους να ήταν μεγαλύτερη αν οι φοιτητικές παρατάξεις κατέβαιναν ανεξάρτητες και μακριά από κομματικές παρεμβάσεις. Αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο στη σύγχρονη κοινωνία και φυσικά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Μην ξεχάσετε να πάρετε τη φοιτητική σας ταυτότητα λοιπόν και καλή σας ψήφο!
Διαβάστε περισσότερα...