Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Άντε και στα δικά μας!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!
Μωρέ τι καλά θα ήταν...να δούλευε αυτό το κουμπάκι...όταν θα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση...όταν θα έχουμε κάνει μ@λ@κία..όταν θα έχουμε φάει όλο το βάζο με το γλυκό..να εκεί,λίγο πριν το κατσάδιασμα..να πατάμε το κουμπάκι και ..ΤΣΟΥΠ....

*ΠΑΦ*
Διαβάστε περισσότερα...

Κλίμακα ρίχτερ

Ο σεισμός στη Χιλή μας συγκλόνισε όλους. Η έντασή του 8,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Οι ζημιές πολλές οι θάνατοι περισσότεροι. Χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς η κλίμακα ρίχτερ καθιερώθηκε το 1935 από τον Αμερικανό γεωφυσικό Τσαρλς Ρίχτερ. Στην κλίμακα αυτή μετρείται η έκταση της μετακίνησης του εδάφους σε μια σειρά αριθμών, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια μετακίνηση δέκα φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενο του. Η έκταση των ζημιών αυξάνεται με ρυθμό ακόμη ταχύτερο από ότι η έκταση της. μετακίνησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι "γελοίοι" γελοιογραφούν

Φίλοι μας Ευρωπαίοι θυμηθείτε ότι την κρίση αυτή τη φέρανε οι κερδοσκόποι και άρα θα χτυπήσει και τη δική σας πόρτα και τότε έχουμε και εμείς σκιτσογράφους!









































Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό θα πει τυχαία ανακάλυψη

Το 1945, οι Δανοί επιστήμονες Jens Hald και Eric Jacobsen παρασκεύασαν ένα φάρμακο κατά των παρασιτικών σκωλήκων. Για να βεβαιωθούν ότι το φάρμακο τους δεν είχε παρενέργειες, κατάπιαν μερικά από τα χάπια. Την επομένη, ανέφεραν και οι δυο ότι το προηγούμενο βράδυ, που ήταν καλεσμένοι σε γιορτές και ήπιαν αλκοόλ, είχαν αισθανθεί δυσφορία. Οι έρευνες έδειξαν ότι το φάρμακο αναχαιτίζει τη διάσπαση του αλκοόλ από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να παράγεται η τοξική ακεταλδεΰδη. Σε αυτήν οφείλονται τα συμπτώματα της επόμενης μέρας. Το φάρμακο προκαλούσε τέτοια δυσφορία, που μπορούσε να κάνει μέχρι και τους πιο αλκοολικούς να κόψουν το ποτό. Οι επιστήμονες ονόμασαν το σκεύασμα Antabus.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σε κάνει ο ανταγωνισμός;

Ο Almon Brown Strowger, ένας εργολάβος κηδειών από το Κάνσας των ΗΠΑ, ήταν αγανακτισμένος με το τηλεφωνικό κέντρο της περιοχής του, επειδή η σύζυγος του ανταγωνιστή του εργαζόταν εκεί και κάθε φορά που κάποιος πελάτης ζητούσε από αυτή να τον συνδέσει με το γραφείο κηδειών του, εκείνη έλεγε ότι είναι κατειλημμένη η γραμμή και τους συνέδεε με το γραφείο του άντρα της. Αγανακτισμένος ο Strowger αποφάσισε να απαλλαγεί από τον ανθρώπινο παράγοντα και το 1891 έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο. Το σύστημα του χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1892 στο La Porte της Indiana. Το Λονδίνο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα που απέκτησε αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο, το 1924. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες γλίτωσαν τόσο από την αναμονή όσο και από τους περίεργους τηλεφωνητές.
Διαβάστε περισσότερα...

Απελευθέρωση πληρώματος ελληνικού φορτηγού πλοίου

Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο και το 19μελές πλήρωμά του, ύστερα από την καταβολή λύτρων.

Πρόκειται για το Navios Apollon που ενώ έπλεε βόρεια από τις Σεϋχέλλες έπεσε θύμα πειρατείας. Ο Έλληνας καπετάνιος και το πλήρωμα (κυρίως Φιλιπιννέζοι) είναι καλά στην υγεία τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη του κορυφαίου στελέχους της ΕΤΑ

Μετά από μια δύσκολη επιχείρηση στην Βορειοδυτική Γαλλία συνελήφθη κορυφαίο στέλεχος της ΕΤΑ. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσαν οι ισπανικές αρχές. Η σύλληψη αυτή δεν είναι η μοναδική αφού τους τελευταίους 2 μήνες έχουν γίνει 32 συλλήψεις. Ο υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας πάντως με δηλώσεις του δεν αποκλείει τον κίνδυνο από μελλοντική επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι (προσεχώς..)

Διαβάστε περισσότερα...

Καρκινογόνο Εξασθενές Χρώμιο

Αποτελεί μία από τις πιο καλά αναγνωρισμένες καρκινογόνες ουσίες και το παράδοξο είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα νομοθετικό όριο επικινδυνότητας. Η ένωση Ελλήνων Χημικών σε αναφορά της το 2007 μας ενημερώνει για τα εξής:


"Με την ΚΥΑ ΔΥΓ 2/Γ.Π.ΠΟΙ 38295 (ΦΕΚ 630/Β/2007) στο άρθρο 11 ορίζεται η ανώτατη παραδεκτή τιμή για το χρώμιο στα 50 μg/L. η τιμή αυτή ισχύει για νερά ανθρώπινης κατανάλωσης που λαμβάνεται από τη βρύση, Οι Αρμόδιες Αρχές λαμβάνουν υπόψη τα περιστατικά μεγίστων επιπέδων που ενδέχεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Δεν υπάρχει νομοθετικό όριο για το εξασθενές χρώμιο. Γενικά όμως η κατεύθυνση που προκύπτει είναι να εισαχθούν όρια για το εξασθενές χρώμιο αφού είναι αναγνωρισμένο πλέον ως καρκινογόνο μέσω της κατάποσης και της εισπνοής."

Σε πρόσφατες έρευνες μάλιστα σε ποντίκια έχει αποδειχτεί ότι το εξασθενές χρώμιο προκαλεί εμφάνιση καρκίνου στο στομάχι. Αναφέρονται επίσης στοιχεία για τη φυτοτοξικότητα αλλά και τη δυνατότητα βιοσυσσώρευσης του εξασθενούς χρωμίου σε φυτά.

Διαβάστε περισσότερα...

Αν ονομάζαμε σήμερα πλατείες

Ο τίτλος της συγκεκριμένης ανάρτησης συνάδει με τον τρόπο που πήρε μια κεντρική πλατεία της Αθήνας το όνομά της. Αναφέρομαι στην πλ. Κλαυθμώνος η οποία ονομάστηκε έτσι το 1909, επειδή στην πλατεία αυτή και μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώνονταν οι τότε δημόσιοι υπάλληλοι και έκλαιγαν μετά την απόλυσή τους (τότε δεν ίσχυε η μονιμότητα). Την ιδέα για την ονομασία της πλατείας φαίνεται να την είχε πρώτος ο ακαδημαϊκός Γρ.Καμπούρογλου, που πρώτος ανέφερε την πλατεία ως «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878.
Αν σήμερα ονομάζαμε τις πλατείες μας με αυτό το σκεπτικό θα υπήρχαν σίγουρα πλατείες με τα ονόματα:


  1. "Πλ. Καταχραστή", με πολλά αγάλματα στο χώρο της,

  2. "Πλ. Ανεμοδαρμένου φορολογούμενου", λιτή πλατεία χωρίς πολλά πολλά,

  3. "Πλ. κοροϊδίας"

Και άλλες πολλές που αφήνω τη φαντασία σας να τις ονομάσει.......

Διαβάστε περισσότερα...