Τρίτη 20 Απριλίου 2010

21 Απριλίου 1967



μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία!
και για όποιον δεν γνωρίζει , τον ενημερώνουμε ότι εκείνη την ημερομηνία ξεκίνησε η 7ετία της χούντας!!
περισσότερες λεπτομέρειες εδώ! Διαβάστε περισσότερα...

Γεώργιος Παπα(δόπουλος)νδρέου

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν μπαίναμε στην Ο.Ν.Ε.

Θυμάστε την εποχή που μπαίναμε στην Ο.Ν.Ε., όταν αφήναμε πίσω τη μιζέρια και γινόμασταν μία δυνατή οικονομικά χώρα. Θυμάστε όταν μας έταζαν καλύτερες μέρες. Αν δεν το θυμάστε διαβάστε το λόγο που είχε εκφωνήσει ο τότε πρωθυπουργός μας Κ. Σημίτης. "Κυρίες και κύριοι, Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί έναν νέο ιστορικό κύκλο για την πατρίδα μας. Ανοίγει μια νέα εποχή ασφάλειας και σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας. Σήμερα τελειώνει οριστικά η εικόνα μιας Ελλάδας μικρής και ανασφαλούς. Μιας χώρας που βρισκόταν στο περιθώριο των μεγάλων διεθνών εξελίξεων. Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή.
Μπαίνουμε στην ΟΝΕ με το σπαθί μας. Οι κόποι, οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού «πιάσανε τόπο» (αμ δε). Είναι μια μέρα δικαίωσης και περηφάνιας όλων των Ελλήνων πολιτών, που έδωσαν με τις επιλογές τους μια αποφασιστική ώθηση στην ιστορική πορεία της πατρίδας μας. Η ένταξη στην ΟΝΕ σημαίνει ένα νέο περιβάλλον για την χώρα και κάθε Έλληνα πολίτη (και μη χειρότερα). Η Ελλάδα προάγει μέσα στην ΟΝΕ τα ζωτικά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά της συμφέροντα (χαχαχαχα). Κάθε Έλληνας πολίτης κερδίζει από την ένταξη. Κερδίζει σε ασφάλεια και σιγουριά για τον ίδιον, σε καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες για τα παιδιά του (μα προφήτης είναι). Με την μετάβαση στο ενιαίο νόμισμα η Ελλάδα κλείνει έναν εικοσιπενταετή κύκλο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων και μετασχηματισμών. Από σήμερα, με τον πιο επίσημο τρόπο, η Ελλάδα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, δυναμισμού και προόδου (που να ξέρες). Εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Από το 2001, η δραχμή, το νόμισμά μας, το νόμισμα που συνδέεται με τον μόχθο του κάθε Έλληνα, με το εισόδημά του, την αποταμίευσή του, μετατρέπεται σε ΕΥΡΩ. Με απλά λόγια, από την 01.01.2001 το ΕΥΡΩ σημαίνει την σταθερότητα ενός νομίσματος που συμπυκνώνει την οικονομική δύναμη των άλλων 11 εταίρων, της ζώνης ΕΥΡΩ. Ένα νόμισμα με διεθνές κύρος και εμβέλεια. Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της την προοπτική μιας μακρόχρονης σταθερότητας με αυξημένο βαθμό βεβαιότητας στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Αλλάζει το τοπίο. Περιορίζονται οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι, το τίμημα των υψηλών πραγματικών επιτοκίων (τι λέει;), η αβεβαιότητα για την τύχη της προσωπικής αποταμίευσης ή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στο νέο περιβάλλον δημιουργούν το υγιές πλεόνασμα για την επέκταση των κοινωνικών πολιτικών συνοχής και αλληλεγγύης. Ταυτοχρόνως η ένταξη στην ΟΝΕ θωρακίζει και προάγει τα εθνικά συμφέροντα, με την νέα διεθνή θέση της χώρας. Μέσα στην ΟΝΕ έχουμε μια ασπίδα προστασίας από τους κραδασμούς της παγκοσμιοποίησης. Σε μία Ευρώπη που μετασχηματίζεται γρήγορα, η Ελλάδα βρίσκεται με την ΟΝΕ, στον σκληρό πυρήνα της πρώτης ταχύτητας της Ένωσης. Και πρέπει να παραμείνουμε εκεί." Και άλλα πολλά είχε πει τότε! Κρίμα! Αν τον ρωτήσεις βέβαια σήμερα θα απαντήσει ότι οι άλλοι φταίνε για όλα!
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροτουρμπίνα μετατρέπει την υγρασία του αέρα σε νερό

Ο Γάλλος εφευρέτης Marc Parent θεωρείται ο δημιουργός της πατέντας μιας ανεμογεννήτριας που είναι ικανή να μετατρέπει την υγρασία της ατμόσφαιρας σε πόσιμο νερό. Πραγματικά σπουδαία εφεύρεση αν φανταστεί κανείς την ανάγκη για πόσιμο νερό στον πλανήτη.
Διαβάστε περισσότερα...

αυτό είναι ταλέντο!!

Διαβάστε περισσότερα...