Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τα χειρότερα ταλέντα!

Διαβάστε περισσότερα...

Κοιτάχτε πως παρκάρουν τα κρατικά αυτοκίνητα

Παρκάρισμα σε πεζόδρομο. Ε και; Τι έγινε; Να μην πιει ο άνθρωπος ένα καφέ; Να μην κάνει τα ψώνια του; Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στο κέντρο της Λαμίας και αναρτήθηκε στο http://www.lamiareport.gr. Φταίει και η ατιμωρησία απο την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι πρώτα από όλα φταίμε εμείς οι πολίτες. Δεν γίνεται ο καθένας μας να έχει έναν αστυνόμο πάνω από το κεφάλι του.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως σας γελούν τα μάτια σας;

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οικονομικός πετροπόλεμος του Παρθενώνα

Όλοι θυμόμαστε το προκλητικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild στο οποίο καλούσε την Ελληνική Κυβέρνηση να κρεμάσει πωλητήριο στην Ακρόπολη έναντι, μάλιστα, του προτεινούμενου τιμήματος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που αγνόήσαν να σημειώσουν οι συνάδελφοι της Bild είναι εάν το μέτρο που προτείνουν είχε επιτυχία και στα δικά τους αξιοθέατα και μνημεία..

Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου η carte postale της φωτογραφίας. Το εικονιζόμενο χαλίκι υποτίθεται πως είναι κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου, συνθήκη που χωρίς καμία προσπάθεια εξακρίβωσης θα δεχτούμε ως πραγματική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας διανομής, το η παρούσα κάρτα ζυγίζει 330g και κοστολογείται στα 3€. Ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς:

Τα 330g κοστίζουν 3€
Άρα το 1κg κοστίζει 9,09€
Πολλαπλασιάζοντας επί 75 τόνους ο κάθε κίονας, μας κάνει 681.750€ ο κίονας
Πολλαπλασιάζοντας επί 154 κίονες που έχει ο Παρθενώνας, μας κάνει 104.989.500€ σύνολο


Εάν προσθέσουμε και τους 400 τόνους των ευρημάτων που φυλλάσονται στο Μουσείο και στις αποθήκες (ήτοι άλλα 3.636.000€) αγγίζουμε τα 108.625.500€ μόνο οι.. πέτρες! Που να δίναμε και τα καλλιτεχνήματα δηλαδή.. Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι της Bild, όπως και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Πάθησης και Θρησκευμάτων δεν διαθέτουν την απαραίτητη φαντασία. Θα μπορούσαν, αντίθετα, να είχαν προτείνει να δώσουμε έναν ή δύο από τους "άχρηστους" πλευρικούς κίονες και τα χρήματα που θα προκύψουν να δωθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έτσι ώστε να μετουσιώσουμε την Αρχαιοελληνική παιδεία σε κάτι σύγχρονο και χρήσιμο συνάμα. Ευτυχώς, όμως, ευτυχώς, που η χώρα αυτή δεν κυβερνάται από λαϊκισταί..

Πηγές
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Θόδωρας ξαναμίλησε

Σήμερα το πρωί το παιδί του λαού ο Θόδωρας αναφέρθηκε και πάλι σε όσους καταλαμβάνουν θέση στο δημόσιο. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δύο στους τρεις που δουλεύουν στο δημόσιο είναι άχρηστοι, ενώ μίλησε και για φαυλοκρατία διορισμών. Ας δούμε τώρα τις δηλώσεις του από τη δική μας οπτική. Από τους πολιτικούς μας και τα κομματόσκυλα που δουλεύουν δίπλα στους υπουργούς καθώς και οι ίδιοι οι υπουργοί δύσκολα βρίσκεις ένα χρήσιμο. Και ο διορισμός τους έχει γίνει από μας. Αλλά επειδή και αυτοί είναι σαν τους συμβασιούχους με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια σύμβασης έρχεται η ώρα τους.
Υ.Γ: Θόδωρα τι θα φάμε σήμερα;
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιον σας θυμίζει αυτή η Γιαπωνέζα;

Φυσικά το Μαραντόνα. Το γκολ που πέτυχε είναι ίδιο!
Διαβάστε περισσότερα...