Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Στην υγειά του κορόιδου

Μπορεί ο λαός να υποφέρει αλλά ως φιλόξενος λαός που είμαστε κερνάμε και ένα ποτάκι τους Ευρωπαίους. Συμμετέχουμε λοιπόν στην έκθεση για τον τουρισμό στο Βερολίνο, λες και αυτό θα σώσει τον τουρισμό μας. Μηδενιστή θα με πείτε και θα έχετε και δίκαιο.
Απλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιος πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών της αποστολής; Ε, ποιος άλλος, εμείς. Και πιστεύω ότι ούτε ο υπουργός ούτε η υφυπουργός θα μείνανε σε κάποιο ξενοδοχείο μικρό, σεμνό κι ταπεινό. Δεν ξέρω, υποθέτω. Και τα γεύματα τους δεν θα είναι πιτόγυρα από την καντίνα. Δεν ξέρω, υποθέτω. Και τα κεράσματα που θα κάνουν δεν φαντάζομαι να είναι από την τσέπη τους. Δεν ξέρω και πάλι, απλά υποθέτω. Αλλά αυτοί αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο εξωτερικό θα μου πείτε. Ε και, θα σας πω κι εγώ ποιος τους το ζήτησε; Αν δεν πηγαίναμε φέτος στην έκθεση θα πείραζε κανέναν; Εμένα προσωπικά όχι. Απόδειξη ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα με αυτή τη συμμετοχή είναι ο αριθμός τουριστών που θα δεχτούμε το καλοκαίρι. Στην υγειά του κορόιδου λοιπόν και καλή επιστροφή στο Βοσκόπουλο, Άντζελα μου.
Υ.Γ Δε φαντάζομαι να τον έχεις και αυτόν μαζί σου και να πληρώνουμε και τη δική του διαμονή!
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Απόγνωση στο Πακιστάν. Τρίτη έκρηξη πριν λίγη ώρα στην πόλη Lahore στο Ανατολικό Πακιστάν.
Είχαν προηγηθεί νωρίτερα δύο ακόμα επιθέσεις αυτοκτονίας με 45 νεκρούς, ανάμεσα τους 9 στρατιώτες και τουλάχιστον 100 τραυματίες. Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο στρατιωτικά οχήματα, ενώ η τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε κοντά σε αστυνομικό τμήμα. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη βαρύ κλίμα στην περιοχή από προηγούμενες επιθέσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Η μελωδία της παρακμής

Γειά και χαρά. Αφιερωμένο στην χώρα μου και
όλους όσους ζουν σε αυτή.
(απο τύχη, λαχτάρα, ανάγκη, ή συνήθεια..)

Διαβάστε περισσότερα...

Πειρατεία, γιατί έτσι μας αρέσει!

Γειά και χαρά. Πολύς λόγος τώρα τελευταία γίνεται για την πειρατεία στο internet. Και μετά από το κλείσιμο γνωστού site με torrents στην Ελλάδα, οι συζητήσεις γίνανε πιο έντονες. Οι απόψεις όπως πάντα διπολικές και η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν σκεφτεί κανείς πως θίγονται αντικρουόμενα συμφέροντα, τότε είναι λογικό να μην μπορεί να παρθεί λύση που να ικανοποιεί όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Αλλά έτσι είναι, γλυκαθήκαμε στο τζάμπα και στο παράνομο και γινόμαστε συνεργοί σε διαρροή κερδών που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη το έρμο το κράτος. Φτού μας! Είχαμε και στο χωριό μας τέτοιες πολυτέλειες; Τι θα γίνουν όλοι όσοι προσπαθούν απολύτως νόμιμα να πουλήσουν τα ίδια προϊόντα που εμείς οι κακοί downloaders κλέβουμε; Προσωπικά, ας κόψουν το λαιμό τους. Θα κοιτάξω το συμφέρον μου και πως θα βγω εγώ κερδισμένος! Σημείο των καιρών μας η πειρατεία, όπως και η προσπάθεια για συσσώρευση χρημάτων και μεγιστοποίηση κερδών. Ίσως μέσα από την πειρατεία να εκφράζει ο καθένας μας την αγανάκτηση του για όλα όσα βλέπει γύρω του. Σου λέει τόσα οικονομικά σκάνδαλα ξεφυτρώνουν κάθε μέρα (χωρίς κυρώσεις), εγώ θα το παίξω ιδεολόγος και θα πάρω το σταυρό στο χέρι; Για μένα δεν έχει τόσο σημασία το οικονομικό κομμάτι όσο το κοινωνικό. Η νοοτροπία του να μοιράζεσαι, να διαμορφώνεις, να βρίσκεις, να ανταλλάσσεις και να αναπτύσσεις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης. Να νιώθεις ότι δεν είσαι ο μόνος που παρατηρεί τα πάντα γύρω του να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Να εντάσσεσαι σε μια μεγάλη οικογένεια που προάγει την πληροφόρηση σε πολυδιάστατο επίπεδο. Σαφώς υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία. Διαφυγόντα κέρδη όμως για ποιόν; Μήπως για τα ολιγοπώλια; (είτε λέγονται δισκογραφικές/ κινηματογραφικές εταιρείες, είτε λέγονται μεγαλοκαλλιτέχνες). Σε καιρούς με έντονη την οικονομική κρίση είναι προκλητικό να κηρύττεις τιμιότητα, ειδικά όταν είσαι κερδοσκοπικός οργανισμός. Πίσω από το φαινόμενο της πειρατείας χαμογελάει μια ολόκληρη (παγκόσμια) κοινότητα που νιώθει ότι ελέγχει λίγο την κατάσταση. Νομικά, σίγουρα είναι παράνομο, όχι λιγότερο από τα οικονομικά παιχνίδια που φιλτράρονται μέσα από νόμιμες διαδικασίες εις βάρος μας και εις βάρος της τσέπης μας. Το internet αξιωματικά λειτουργεί με βάση την ελευθερία, την ενότητα, τη διακίνηση ιδεών και προϊόντων, κάτι που μας πιστοποιεί πως τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το παιχνίδι δεν αλλάζει. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που θα αποφασίσουμε να παίξουμε..
Διαβάστε περισσότερα...

τα πρώτα έσοδα της κυβέρνησης!!!


μπορεί να σας φανεί αστείο,γελοίο ή παράξενο αλλά η κυβέρνηση του κυρίου Γ.Παπανδρέου καρπώνεται ήδη τα πρώτα κέρδη της αύξησης του Φ.Π.Α από 19% σε 21% πριν καν αυτό τεθεί σε ισχύ!
πως γίνεται αυτό;
πολύ απλά. ας πούμε ότι υπάρχουν 500,000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα.όλες αυτές θα πρέπει από 15 Μαρτίου να κοστολογούν με 21% Φ.Π.Α..Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τον μηχανισμό στις ταμειακές τους μηχανές ή τους φορολογικούς τους μηχανισμούς!
για να γίνει η αλλαγή θα πρέπει να απευθυνθούν σε τεχνικούς.οι οποίοι τεχνικοί θα χρεώσουν ένα ποσό της τάξεως (υποθετικά πάντα) των 50€ (σε μεγάλες επιχειρήσεις μπορεί το ποσό να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο) .
στα 50 αυτά ευρώ περιλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α 7,98€ (δλδ 42,02 + 19%=50€)
αν κάνουμε την αριθμητική πράξη (πολλαπλασιασμός λέγεται) βρίσκουμε ότι η κυβέρνηση θα πάρει 3,990,000€ από την απόδοση Φ.Π.Α που θα πρέπει να κάνουν οι τεχνικοί ,αν βέβαια κόψουν τιμολόγια.
στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε και το "μαύρο" χρήμα κυβερνά........
τα χρήματα είναι μεν λίγα δεν παύουν να είναι έσοδα δε.
Διαβάστε περισσότερα...