Μία ακόμη έρευνα επιστημόνων απέδειξε πως το μαγείρεμα σε αέριο μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στα σημερινά ΝΕΑ μας ενημερώνει για τα εξής:
Είναι ήδη γνωστό ότι ο καπνός που παράγεται από το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Στην Κίνα, τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα ανάμεσα στους σεφ συνδέονται με την πρακτική τους να αναποδογυρίζουν στον αέρα το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Αυτό αυξάνει τη συγκέντρωση ατμών τηγανισμένου λαδιού κατά την εισπνοή- εκπνοή του μάγειρα. Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο έχει καταχωρίσει τους καπνούς του μαγειρέματος στους «πιθανώς καρκινογόνους». Τελευταία, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας συνέκριναν τις μεθόδους μαγειρέματος στο αέριο και στο ηλεκτρικό μάτι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το αέριο προκαλεί υψηλότερα επίπεδα καρκινογόνων καπνών. Μέτρησαν τον καπνό που παράγεται όταν ψήνονται 17 κομμάτια φιλέτου για 15 λεπτά το καθένα με τον τυπικό τρόπο μαγειρέματος των δυτικών εστιατορίων, δηλαδή με τη χρήση μαργαρίνης ή σογιέλαιου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκλύονται περισσότερη ναφθαλίνη και αλδεΰδες όταν το φαγητό ψήνεται με αέριο. Επίσης παράγονται περισσότερα μικροσωματίδια παραφίνης τα οποία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες.
Στο απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στα σημερινά ΝΕΑ μας ενημερώνει για τα εξής:
Είναι ήδη γνωστό ότι ο καπνός που παράγεται από το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Στην Κίνα, τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα ανάμεσα στους σεφ συνδέονται με την πρακτική τους να αναποδογυρίζουν στον αέρα το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Αυτό αυξάνει τη συγκέντρωση ατμών τηγανισμένου λαδιού κατά την εισπνοή- εκπνοή του μάγειρα. Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο έχει καταχωρίσει τους καπνούς του μαγειρέματος στους «πιθανώς καρκινογόνους». Τελευταία, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας συνέκριναν τις μεθόδους μαγειρέματος στο αέριο και στο ηλεκτρικό μάτι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το αέριο προκαλεί υψηλότερα επίπεδα καρκινογόνων καπνών. Μέτρησαν τον καπνό που παράγεται όταν ψήνονται 17 κομμάτια φιλέτου για 15 λεπτά το καθένα με τον τυπικό τρόπο μαγειρέματος των δυτικών εστιατορίων, δηλαδή με τη χρήση μαργαρίνης ή σογιέλαιου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκλύονται περισσότερη ναφθαλίνη και αλδεΰδες όταν το φαγητό ψήνεται με αέριο. Επίσης παράγονται περισσότερα μικροσωματίδια παραφίνης τα οποία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες.
Γι' αυτό κι εμείς προτιμούμε το φαγητό στα κάρβουνα ε; :)))
ΑπάντησηΔιαγραφή