Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Aπόφαση Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πλευρό των εργαζομένων και κατά των νέων μέτρων τάσσεται και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

Αθήνα 4 -3 – 2010

Απόφαση Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση της 4-3-2010, ύστερα από συζήτηση αποφάσισε σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση και πρόκειται να ψηφισθούν αύριο από τη Βουλή, τα εξής :
1. Πιστεύει ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά άδικα και πλήττουν κυρίως τα εισοδήματα των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικά στρωμάτων.
2. Η περικοπή των δαπανών για την παιδεία, η μείωση των Δημοσίων Επενδύσεων, το πάγωμα των προσλήψεων και η καθυστέρηση των διορισμών του αναγκαίου προσωπικού θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία των ΑΕΙ και θα υποβαθμίσουν το επίπεδο σπουδών καθώς και την ποιότητα και πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία.
3. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια θα έχει επίσης άμεση και δραστική επίπτωση στο επίπεδο των σπουδών και της έρευνας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι την οικονομική κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι είναι ηθικό και κοινωνικά δίκαιο να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.
Αποφασίζεται, τέλος, η διακοπή της λειτουργίας των Τμημάτων και των υπηρεσιών του κέντρου αύριο 5-3-2010 ως μία συμβολική έκφραση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου