Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Γειά και χαρά. Και χρόνια πολλά λόγω της ημέρας! Ευαγγελισμός της Θεοτόκου λοιπόν σήμερα. Για όσους ξέρουν, έχει καλώς. Για τους υπόλοιπους ένα δωρεάν και γρήγορο μάθημα θρησκευτικών.
Σήμερα γιορτάζουμε το γεγονός της χαρμόσυνης είδησης που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία. Το μήνυμα; Ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού. Και φυσικά η σύλληψη θα γίνει απο το Άγιο Πνεύμα (δεν την είχε αγγίξει άντρας). Και έτσι και έγινε..
Ο ευαγγελισμός είναι μια απο τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και αποτελεί μέρα χαράς και αγαλλίασης Τη σημερινή ημέρα (ακόμα και αν πέσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα), επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, τα παιδιά βγάζουν το "Μάρτη" που φοράνε στα χέρια και τον αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές για να τον πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τις φωλιές τους. Σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, τα παιδιά ξεχύνονται στα χωράφια με σκεύη και τα χτυπάνε μεταξύ τους για να διώξουν τα φίδια, που αυτή την εποχή ξυπνάνε απο τη χειμερία νάρκη. Όπως και να έχει, η σημερινή μέρα γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια απο όλους τους χριστιανούς..
Άραγε πόσο πολύ έχουμε ανάγκη απο ένα ευχάριστο μήνυμα στις μέρες μας; Με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε είναι απορίας άξιο πως δεν έχουμε πάρει τα βουνά ακόμα! Που θα πάει όμως, θα έρθει..δε θα έρθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου