Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Θεωρίες συνωμοσίας

Τι κρύβεται πίσω από τους μεγάλους σεισμούς; Είναι πάντα αποτέλεσμα της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών; Μπορεί ο άνθρωπος να προκαλέσει σεισμό; Με αφορμή τον σεισμό της Χιλής και ψάχνοντας στο αρχείο μου βρήκα κάτι πολύ σημαντικό, που σε αναγκάζει να δεις τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία!
Στο περιοδικό Popular Science της Καθημερινής και στο τεύχος Φεβρουάριος 2005, φιλοξενείται το άρθρο του κ. Μάκη Χουλιάρα, σεισμολόγου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία που καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή ότι οι σεισμοί μπορεί να προκληθούν στο εσωτερικό της Γης από εξωγενή αίτια, δηλαδή από ανθρωπογενή παρέμβαση, που προκαλεί επαγόμενη σεισμικότητα.

Στον παγκόσμιο χώρο έχει παρατηρηθεί ότι η σεισμικότητα της Γης για σεισμούς που υπερβαίνουν τα 5,8 R έχει διπλασιαστεί από το 1950, που συμπίπτει με την περίοδο έναρξης πυρηνικών δοκιμών. Μια πυρηνική έκρηξη εξαπολύει ελαστικά κύματα στο εσωτερικό της Γης και είναι ανιχνεύσιμη από τους σεισμογράφους."

Ο κ. Χουλιάρας συνεχίζει λέγοντας: " Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το μέγεθος της ενέργειας που εκλύεται σε τέτοιες δοκιμές, υπάρχει το παράδειγμα της δοκιμής που έγινε στις 26 Απριλίου του 1968 στο κέντρο των πυρηνικών δοκιμών των ΗΠΑ στη Νεβάδα, με καταγραφές ισοδύναμες με σεισμό 7 R, που έγινε αισθητή σε απόσταση 50 χλμ.

Σαν πρόσφατα γεγονότα ο κ. Χουλιάρας παρουσιάζει το σεισμό στις 30 Μαΐου του 1998 στο Αφγανιστάν μεγέθους 6,5 R, αφού είχαν προηγηθεί 20 μέρες πυρηνικών δοκιμών σε Ινδία, Πακιστάν, ενώ αναφέρεται και σε ένα δημοσίευμα της Jerousalem Post στις 6 Ιανουαρίου 2005 λίγες μέρες μετά το φονικό σεισμό της Σουμάτρα, που αποκάλυψε ότι την ημέρα του σεισμού στις 26 Δεκεμβρίου η Ινδία και το Ισραήλ διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου