Νέες έρευνες έρχονται να ενισχύσουν τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων. Συγκεκριμένα οι τροφές αυτές είναι:
- Λάχανο: Μεγάλη κατανάλωση λάχανου έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του οργανισμού ενάντια στην ανάπτυξη καρκίνου του πεπτικού συστήματος,
- Μπρόκολο: Αποτελεί βασικότατη πηγή πρόληψης του καρκίνου και αυτό γιατί περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες,
- Σκόρδο: Το σκόρδο χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για την φυσική καταπολέμηση των ασθενειών αφού περιέχει ειδικά σουλφίδια που συμβάλλον στη μη καταστροφή των κυττάρων. Προσοχή σκοτώνει τον έρωτα!
- Πιπεριές:Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενώ περιέχουν και άλλες αντιοξειδωτικές ενώσεις και βήτα καροτίνη,
- Ντομάτες: Το κόκκινο χρώμα τους το οφείλουν στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη. Έρευνες απέδειξαν ότι οι μαγειρεμένες ντομάτες ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου του προστάτη,
- Κρεμμύδια: Πλούσια σε φλαβονοειδή, καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και βελτιώνουν την κυκλοφορία και την πίεση του αίματος,
- Καρότα: Απαραίτητα για την βήτα καροτίνη, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου