Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Νέα ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

Με σημερινό δελτίο τύπου ο ΕΦΕΤ μας ενημερώνει για την ανάκληση δύο νέων προϊόντων από τα ράφια των super markets. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει: Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100 g, με την εμπορική επωνυμία «ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες», με γραμμοκώδικα (bar code) 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας. Η εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ» προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνία λήξης έως 01.06.2010.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνία λήξης έως 01.06.2010, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.



Επίσης αναφέρει: Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση.
Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500 g, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011 . Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία «Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda», μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης «Herman Kuijper B.V.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου