Η Ευρωπαϊκή αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority) ανακοίνωσε πρόσφατα πως σε έρευνα της από το 1999 έως το 2008 σε 21 χώρες της Ευρώπης διεπίστωσε πως τα επίπεδα διοξίνης υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια στο 8% των εξεταζόμενων δειγμάτων. Τα υψηλότερα επίπεδα βρέθηκαν σε συκώτια ζώων και σε ιχθυέλαια που προορίζονταν για τη τροφή ζώων. Παρ' όλα αυτά η αρχή καθησυχάζει τους καταναλωτές αφού αναφέρει ότι η έρευνα περιλάμβανε και δείγματα τα οποία ήταν ύποπτα για μεγάλη περιεκτικότητα διοξινών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου