Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Τους κάναμε τη μούρη κρέας!

Αυτή είναι η δήλωση του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ σχετικά με τις δραστηριότητες τουρκικού ερευνητικού σκάφους σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας: «Εντοπίστηκε (πάλι καλά) το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας (ορίστε;). Σύμφωνα με τα σήματα του ναυτικού κώδικα που ανήρτησε χθες, το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες (για να ελέγξει αν υπάρχει σωστή αναπαραγωγή στα δελφίνια).
Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Βαγγελάκη πες αλεύρι), έχει προβεί, από την πρώτη στιγμή, σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του εν λόγω πλοίου (τους κάναμε τη μούρη κρέας, αφού σκέφτονται να μας ζητήσουν συγνώμη).
Ο πλους (ωραία λέξη, να τη σημειώσω να τη λέω) και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (έχει δίκαιο η Θάλασσα;).
Από επιλογή (χεσ...με πάνω μας δηλαδή), η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει (ποιος αμφέβαλλε;) για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου