Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Περίεργη πρόσληψη μέλους ΕΤΕΠ για τον τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ιστολόγιο μας είναι σατιρικό. Αλλά για τη συγκεκριμένη απόφαση το χιούμορ περισσεύει. Η απόφαση είναι από μόνη της χιουμοριστική! Επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη θέση η κ. Ελένη Παππά με πτυχίο στη Βιολογία το 2010! Απορρίφθηκαν υποψήφιοι με μεταδιδακτορικά, διδακτορικά και μεταπτυχιακά και προσελήφθη μια κοπέλα που μόλις πήρε το πτυχίο και αν κρίνω από το έτος γέννησης της έκανε 12 χρόνια τουλάχιστον να το πάρει! Θεωρώ επίσης σημαντικό το γεγονός ότι τη διπλωματική της εργασία την πραγματοποίησε στην κ. Α. Παππά λέκτορα του τμήματος Βιολογίας. Απλή συνωνυμία (;). Ποιος ξέρει; Ίσως! Διαβάστε την απόφαση στο παρακάτω link! Διαβάστε στη σελίδα 2 τους λόγους πρόσληψης και από τη σελίδα 3 και κάτω τα προσόντα των υποψηφίων. Η Παππά είναι στη θέση 26!


etep[1]

4 σχόλια:

  1. Κρίμα για τους άλλους υποψήφιους.

    Αλλά θα ήθελα να σταθώ στον τρίτο (γ) λόγο πρόσληψης της : είναι εργατική, συνεργάσιμη, συνεπής και υπεύθυνη.

    Μήπως είμαστε λίγο κακεντρεχείς; Δεν σκεφτήκατε κύριοι που αναρτήσατε αυτή την είδηση ότι η συνέπεια και εργατικότητα δεν συγκρίνεται με κανένα μεταπτυχιακό ή διαδακτορικό;

    Πέρα απο την πλάκα, είμαστε για κλάματα ως χώρα και ώς πολίτες αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τόσο δύσκολο ήταν να της δώσουν και ένα διδακτορικό,ή δεν ήθελε να περιμένει 3 χρόνια για να τελειώσε?
    Ο μοναδικός που είναι υπεύθυνος για την προκύρηξη της θέσης κάποιου πανεπιστημιακού είναι ο καθηγητής-διευθυντής του τμήματος. Έτσι λοιπόν, είμαι για παράδειγμα εγώ καθηγητής παθολογίας και θέλω να βάλω τον δικό μου μέσα. Προκυρήσω μια θέση ως εξής: μια θέση λέκτορα στον τομέα της παθολογίας, με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο την ενδοκρινολογία (που είναι ο δικός μου), με έρευνα στις αυτοάνοσες παθήσεις του θυρεοειδή (γιατί έχω φροντίσει ο δικός μου να έχει κάνει το διδακτορικό του πάνω σε αυτό το θέμα στην κλίνική ενός κολλητού), με μετακπαίδευση στο εξωτερικό σε κλινική θυρεοειδή (γιατί σε μια τέτοια κλινική ενός γνωστού στην Αγγλία μπόρεσα και έστειλα τον δικό μου για 6 μήνες). Αποτέλεσμα βέβαια ο δικός μου να πάρει την θέση γιατί τυχαία έχει όλα τα προσόντα που θέλουμε. Νόμιμο?ναι. ηθικό? Όχι.
    Πριν από 3 χρόνια είχε γίνει έρευνα από την στατιστική υπηρεσία Ελλάδος που διαπίστωσε ότι το 60% των πανεπιστημιακών στην Αθήνα είναι συγγενείς μεταξύ τους!!!(όποιος δεν είναι ενήμερος, ας το ψάξει στο internet). Το 60% είναι δηλαδή κόρες, γιοί, ανήψια, θείοι, γαμπροί, νύφες.....μεταξύ τους. Τυχαίο?δεν νομίζω. Και βέβαια η έρευνα δεν είχε υπολογίσει τις σχέσεις γκόμενου-γκόμενας,γκόμενου-γκόμενου, γκόμενας-γκόμενας,σχέσεις εξάρτησεις κτλ γιατί απλά δεν μπορούσε να τις υπολογίσει.
    Ναι λοιπόν αυτοί που γίνονται πανεπιστημιακοί έχουν τα τυπικά προσόντα (αφού έχουν φροντίσει κάποιοι συγγενείς τους για αυτό). Τα ίδια προσόντα,ή και περισσότερα όμως έχουν και πολλοί άλλοι, αλλά οι τελευταίοι δεν έχουν τον «μπάρμπα στην κορώνη» που χρειάζεται για να διοριστείς οπουδήποτε στο ελληνικό δημόσιο.
    Αποτέλεσμα?τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι στο πουθενά. Αυτό το ξέρει όποιος έχει δουλέψει στο εξώτερικό. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σε πλήρη ανυποληψία, παρ’όλο που η ενχώρια προπαγάνδα πολλές φορές προσπαθεί να παρουσίασει διαφορετικά τα πράγματα. Όποις θέλει ας βρει τα rank αξιολόγησης στο internet όπου θα διαπιστώσει ότι το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο (αυτό της Αθήνας), με τα βίας μπαίνει στην πρώτη....500άδα της Ευρώπης!!!Έτσι λοιπόν αυτοί που λένε παραπάνω πως τολμάμε και λοιδορούμε ακόμα και τους καθηγητές πανεπιστημίων (!), έχουμε να πούμε πως αποκαθηλώνουμε του καθηγητές των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πανεπιστημίων (δηλαδή των τίποτα). Όπως λοιπόν δεν νομίζω να θεωρείται ως τιμή αν κάποιος έκανε υπουργός/υφυπουργος οικονομικών της ΕΛΛΑΔΑΣ τα τελευταία 30 χρόνια, έτσι και δεν είναι τιμή αν κάποιος είναι καθηγητής σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ πανεπιστήμιο.
    Για το λόγο αυτό και οι περισσότεροι Έλληνες όταν θέλουν αρχιτέκτονα, δικηγόρο, ναυπηγό, μηχανικό, γιατρό δεν προτιμούμε τους «καθηγητές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διαφωνώ για τους λόγους πρόσληψης, αλλά αν προσέξατε η κατάσταση των υποψηφίων είναι αλφαβιτική, οπότε το 26η στη σειρά δεν ισχύει. Το σίγουρω είναι ότι δεν θα ήταν πρώτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας, πραγματικά με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση στα πανεπιστήμια γιατί πραγματικά σε κάνουν να μην αγωνίζεσαι. Προς αποφυγή παρεξήγησης όντως η Παππά βρίσκεται στη θέση 26 λόγω αλφαβηικής κατάταξης, αλλά απλά το τονίσαμε στην ανάρτηση για να μην τη ψάχνετε στον πίνακα, όχι για να τονίσουμε τη σπουδαιότητα των επιτευγμάτων της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή