Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Αλήθειες από τις καλοκαιρινές διακοπές (εμπειρική έρευνα)

Τα παρακάτω που θα διαβάσετε έχουν να κάνουν με μερικές αξιωματικές αλήθειες που όλοι μας έχουμε ζήσει στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τώρα λοιπόν που επιστρέψαμε και μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω και κουνήστε με συγκατάβαση και κατανόηση το κεφάλι σας..

Το καράβι θα φύγει στην ώρα του μόνο αν έχεις αργήσει να πας στο λιμάνι και τελικά το χαιρετάς χωρίς να είσαι μέσα.

Το αμάξι σου θα είναι φορτωμένο (μέσα και έξω) σαν λεωφορείο στο Πακιστάν.

Με το που αγοράσεις κάτι να φας ή να πιείς στο καράβι, θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που δεν ετοίμασες κεφτεδάκια ή δεν έφερες παγωμένα νερά από το σπίτι.

Στο πλοίο αν θα πάρεις καμπίνα και θα είσαι έτοιμος να κοιμηθείς, θα σε ξυπνάνε διαρκώς ανακοινώσεις (σε 2 γλώσσες) που φυσικά δεν θα αφορούν εσένα.

Κατά τη διάρκεια (και προς το τέλος) του ταξιδιού, το καράβι θυμίζει ένα τεράστιο κρεβάτι που γέμισε σεισμοπαθείς και όλοι είναι μια αγκαλιά στο πάτωμα με στρώματα, σεντόνια, κουβέρτες,..

Στις ταβέρνες που θα επισκεφτείς δεν κοιτάς ποτέ την απόδειξη με αποτέλεσμα να πληρώνεις τζάμπα πράγματα που ποτέ δεν παρήγγειλες.

Θα πατήσεις τουλάχιστον μια φορά αχινό στο θάλασσα.

Θα σε στήσουν με τις ώρες σε μαγαζιά με σουβενίρ μέχρι να αποφασίσουν τι δώρα θα πάρουν.

Θα σε βγάλουν σε άπειρες φωτογραφίες με φόντο εκκλησίες, παραλίες, clubs, ταβέρνες, μνημεία, ξενοδοχεία. (και ναι, θα τις ανεβάσουν με την πρώτη ευκαιρία στο facebook)

Πάντα θα υπάρχει κάποιος στην παρέα που θα σε ξεσηκώνει να τρέχετε από δω και από κει λες και καταναγκαστικά πρέπει να επισκεφθείτε όλα τα μέρη που υπάρχουν.

Οι πιο κολλημένοι με το internet θα ψάχνουν internet café ή θα κουβαλάνε μαζί το lap top και θα στήνονται σε καφετέριες και άλλα μέρη με ασύρματο internet και θα χαζεύουν με τις ώρες.

Θα βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσεις για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δωρεάν θα παρέχεται μόνο το θέαμα με τους ρακετο-μάχους που στέλνουν φονικά κίτρινα μπαλάκια προς κάθε κατεύθυνση.

Θα πέσεις πάνω σε επαγγελματίες (από εστιάτορες μέχρι περιπτεράδες) που θα προσπαθήσουν να βγάλουν όλο το κέρδος της χρονιάς από σένα.

Αυτά και πολλά περισσότερα μερικοί από μας τα ζήσαν λίγες μέρες γιατί οι διακοπές πάνω από βδομάδα αποτελούν πλέον παρελθόν. Άντε, δουλειά τώρα και μην αναστενάζετε με τις αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές σας διακοπές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου