Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Παγκόσμιος Οργανισμός Φαγείας

Τελικά ύστερα από πολύμηνες πιέσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκάλυψε τα ονόματα εκείνων που βρίσκονταν στη δεκαπενταμελή επιτροπή για το θέμα της πανδημίας της γρίπης (Θυμάστε που κυκλοφορούσαμε όλοι με μάσκες και τρέχαμε για εμβόλια) και τυχαία χρηματοδοτούνταν οι έρευνές τους από τεράστιες φαρμακοβιομηχανίες και εταιρείες παραγωγής εμβολίων.
Ορίστε τα ονόματά τους όπως δημοσιεύτηκαν στον τύπο, αν τους γνωρίζετε φτύστε τους να μην τους ματιάσετε!
Ο Αμερικανός καθηγητής επιδημιολογίας Αρνολντ Μόντο που είχε πάρει χρήματα για διάφορες υπηρεσίες από τέσσερις γιγάντιες φαρμακοβιομηχανίες («GSK», «Novartis», «Roche», «Baxter», «Sanofi Pasteur»), ενώ συγκεκριμένα είχε χρηματοδοτηθεί από τη «Σανόφι Παστέρ» για να μελετήσει τα εμβόλια ...γρίπης.
Η επίσης Αμερικανίδα Νάνσι Κοξ, διευθύντρια του τμήματος γρίπης των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDCP), η οποία χρηματοδοτούνταν από την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχάνων (IFPMA).
Ο Τζον Γουντ, που εργάζεται στο Βρετανικό Εθνικό Ίδρυμα Βιολογίας και Ελέγχου Λοιμωδών, ενώ παράλληλα ήταν στο μισθολόγιο των «Σανόφι Παστέρ», «Νοβάρτις» και άλλων μικρότερων φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής εμβολίων.
Η Μαρία Ζέιμπον, καθηγήτρια στο Κέντρο Προστασίας της Υγείας της Βρετανίας, που έχει πληρωθεί στο παρελθόν για διάφορες υπηρεσίες από τις εταιρείες «Σανόφι», «Νοβάρτις», «CSL», «Μπάξτερ» και «Γκλαξοσμιθκλάιν».
Ο Νιλ Φέργκιουσον, πανεπιστημιακός καθηγητής, που διατελεί σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών «Roche» και «GSKBiologicals».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου