Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πώς να ξεχωρίσετε σε ποιον κομματικό χώρο ανήκουν οι υποψήφιοι;

1. Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ: Κινείται με καχυποψία, σε κοιτάει με το μισό μάτι, σε θεωρεί ύποπτο για φοροδιαφυγή, ετοιμάζεται να σου βάλει πρόστιμο για την παραμικρή λάθος κίνηση, ενώ θα τον δεις να συχνάζει σε τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς.
2. Υποψήφιος της ΝΔ: Κουστουμαρισμένος, χαλαρός κύριος, χρησιμοποιεί συχνά τις φράσεις "καταψηφίστε το μνημόνιο","ο Καραμανλής δεν θα το κανε ποτέ αυτό","δεν θα πετύχω πουθενά τη Ντόρα;'. Θα τον καταλάβετε από το άρωμα του, μυρίζει σάπιο μήλο.
3. Υποψήφιος ΚΚΕ: Αξύριστος συνήθως, με μακρύ μαλλί και σπορ ντύσιμο. Θα τον καταλάβετε από τις απαντήσεις του. Απαντάει πάντα με τη λέξη "Όχι".
4. Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ ή πρώην ΣΥΡΙΖΑ: Τυπάκι μποέμ, με μεγάλη φιλοσοφία ζωής, καλοντυμένος και προσεγμένος, συνήθως θα σου πιάσει μόνος του κουβέντα. Θα τον πετύχετε κυρίως σε πιο οικονομικά ανεπτυγμένες περιοχές.
5. Υποψήφιος ΛΑΟΣ: Θα έρθει στο εκλογικό κέντρο με παρέλαση. Θα κρατάει Ελληνική σημαία και οι πιο φανατικοί σημαία με το δικέφαλο αετό. Θα λοξοκοιτάξει μετανάστες, θα ψηφίσει και θα αποχωρήσει με τιμές.
6 Υποψήφιος Οικολόγων Πράσινων: Θα παραστεί στο εκλογικό κέντρο γυμνός για να δώσει έμφαση στην ανάγκη ευαισθητοποίησης έναντι των περιβαλλοντικών θεμάτων. Οι πολλοί φανατικοί θα ελευθερώσουν και φίδια στο χώρο του εκλογικού κέντρου.

2 σχόλια:

  1. Είμαι στην πολιτική απ' το 1973, σκιτσάρω και γράφω για αυτήν απ' το 1981, πρώτη φορά δεν κατανοώ έναν εκβιασμό. Οπως αυτόν που θέτει ο Παπανδρέου: ψηφίστε με να μη χάσω, διότι, αν χάσω, θα σας βάλω να ξαναψηφίσετε για να χάσω περισσότερο!
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εκβιάζεται, απειλείται ή τίθεται προ διλήμματος, μάλιστα αυτή είναι μάλλον η συνήθης πρακτική, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ο εκβιασμός είναι παράλογος και το δίλημμα κουτό.
    Επιπλέον.
    Ο Παπανδρέου έχει φθάσει στο σημείο να πιστεύει ότι «υπονομεύεται». Και τι είναι αυτή η «υπονόμευση»; απλώς το να ψηφίσει κανείς κάποιον άλλον. Εντυπωσιακό!
    Επιπροσθέτως: ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει «αντιπατριωτική» όποια ψήφο δεν τον υποστηρίζει. Εδώ τα πράγματα χάνουν τη σοβαρότητά τους ή είναι πολύ σοβαρά. Δηλαδή, αν ψηφίσει κανείς Παφίλη ή Πορτάλιου ή Κικίλια ή Ψαριανό, δεν είναι πατριώτης. Ενώ αν ψηφίσει Καμίνη ή Τατούλη είναι πατριώτης και ουχί μίασμα!
    Οντως το παράλογο δύσκολα ερμηνεύεται.
    Παράκρουση, παραλήρημα, πανικός, φόβος ή απλή χαζομάρα, ό,τι και να 'ναι, είναι επικίνδυνο.
    Ηδη η χώρα έχει υποστεί πολλά, έχει Μνημόνιο αντί Σύνταγμα, πάει για «Πειναλόγκα» (όπως προσφυώς αυτοσαρκαζόμεθα), όταν λοιπόν ούτε καν οι σοφιστείες δύνανται να εμφανίζονται κάπως πιο έξυπνες, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.
    Δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού. Διότι, ανατολικώς πάνε για μαύρα. Μαυρίστε τους, αυτή την Ιερά Συμμαχία Παπανδρέου - Καρατζαφέρη - Ντόρα με ολίγην από Κουβέλη, μαυρίστε τους, όσον είναι καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααχ και να'ταν ο αντώνης..(τι ποιός αντώνης?ο αποστάτης βρε!)..θα μας έσωζε..

    Καλά αν είχαμε ακόμη τον χοντρό?? Εκεί να δεις γούστα..

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ!

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ 20 !!!

    Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή