Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σύχρονη Πυθία


Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ομιλία της κ. Κ. Διαμαντοπούλου, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τη Θήβα που βρέθηκε για την ημερίδα με τίτλο «Προϋποθέσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου».
Διαβάστε το και πείτε μας αν καταλάβατε τι σκέφτεται να κάνει η Γενική Γραμματέας για το πρόβλημα του Ασωπού.
«Χρειάζεται, και γίνεται ήδη, εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων ώστε να εφαρμόζεται η νομοθεσία, δίνοντας όμως συγχρόνως και ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις στις επιχειρήσεις για την ορθολογική διαχείριση και διάθεση των υγρών και στερεών αποβλήτων τους. Γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε κάθε επιχείρηση εχθρό και απειλή.
Στη συνέχεια χρειάζεται να έχουμε μια ξεκάθαρη και πραγματική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να μπορέσουμε με τη συνεργασία όλων να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Λύσεις ολοκληρωμένες. Λύσεις που θα εφαρμοστούν και θα επιφέρουν αποτελέσματα και όχι λύσεις που θα μείνουν σε συρτάρια αναξιοποίητες. Να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου του Ασωπού. Το πρόβλημα του Ασωπού δεν είναι πρόβλημα μόνο της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Είναι πρόβλημα όλης της περιφέρειας και όλης της χώρας».
Κοιτάξτε τις φράσεις που έχω με έντονα γράμματα και πείτε μου αν δεν σας έλεγα ότι πρόκειται για τον Ασωπό δεν θα ταίριαζαν τα ίδια λόγια για οποιοδήποτε πρόβλημα;
Θυμίζει ή δεν θυμίζει τους χρησμούς του μαντείου των Δελφών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου