Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Νέος διατροφικός συναγερμός

Πάνω από το 80% των κοτόπουλων που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή αγορά περιέχουν το βακτήριο Campylobacter όπως αναφέρει έκθεση του Ευρωπαϊκού Φορέα Ασφάλειας Τροφίμων (European Food Safety Authority). Ο συγκεκριμένος φορέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Μάλιστα αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο βακτήριο είναι ανθεκτικό στη θέρμανση αφού βρέθηκε σε ψημένα κοτόπουλα. Η έρευνα έγινε σε όλα τα κράτη μέλη εκτός από την Νορβηγία και την Ελβετία και οι μόνες χώρες στις οποίες δεν ανιχνεύθηκε το συγκεκριμένο βακτήριο είναι η Κύπρος και η Εσθονία. Τέλος, στο 16% των ίδιων δειγμάτων ανιχνεύθηκε και Σαλμονέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου