Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο απέδειξε ότι η προσθήκη γάλακτος στο τσάι επηρεάζει την αντιοξειδωτική ικανότητα του ροφήματος.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nutrition Research, η προσθήκη οποιουδήποτε είδους γάλακτος στο μαύρο τσάι μείωσε την αντιοξειδωτική ικανότητα του γάλακτος κατά ένα ποσοστό μεταξύ 7 και 25. Η αντιοξειδωτική δράση του ροφήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα, αφού τα αντιοξειδωτικά μπορούν να δεσμεύσουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση των κυττάρων και πολλές φορές για την εμφάνιση καρκινικών κυττάρων. Πάντως σε πρόσφατη έρευνα που αφορούσε την προσθήκη γάλακτος στον καφέ, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Nestlé, η προσθήκη γάλακτος δεν φαίνεται να επηρεάζει την αντιοξειδωτική του δράση.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nutrition Research, η προσθήκη οποιουδήποτε είδους γάλακτος στο μαύρο τσάι μείωσε την αντιοξειδωτική ικανότητα του γάλακτος κατά ένα ποσοστό μεταξύ 7 και 25. Η αντιοξειδωτική δράση του ροφήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα, αφού τα αντιοξειδωτικά μπορούν να δεσμεύσουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση των κυττάρων και πολλές φορές για την εμφάνιση καρκινικών κυττάρων. Πάντως σε πρόσφατη έρευνα που αφορούσε την προσθήκη γάλακτος στον καφέ, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Nestlé, η προσθήκη γάλακτος δεν φαίνεται να επηρεάζει την αντιοξειδωτική του δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου