Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο άνεμος της αλλαγής....

Τις τελευταίες μέρες όλοι παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί διαφαίνεται μια αλλαγή στο πολιτικό κατεστημένο αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται για το αν υπάρχει πολιτική δύναμη που θα μπορέσει να εμφυσήσει στην κοινωνία την ελπίδα για το μέλλον, την ελπίδα για την οποία οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να υποστούν τα μέτρα που τους επιβλήθηκαν.

Την απάντηση έδωσε ο λαός!!!

Μετά την χθεσινή διαδήλωση η οποία ξεπέρασε σε μαζικότητα κάθε προηγούμενη στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, πιστεύω (ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω) πως γεννήθηκε η ελπίδα. Και φυσικά αυτό οφείλεται στον αυθορμητισμό του κόσμου που κατέβηκε στο κέντρο να διαδηλώσει για το μέλλον του, πάνω από κομματικές και συνδικαλιστικές ταυτότητες.

Τώρα όσον αφορά το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, φαίνεται να διανύει τα τελευταία μέτρα πριν κλείσει για πάντα τον κύκλο του. Οι πρώτες αλλαγές είναι ήδη εμφανείς. Ένας πρωθυπουργός που είναι αβέβαιο το αν θα καταφέρει να κυβερνήσει έστω και για έναν χρόνο, διαγραφές πρωτοκλασάτων στελεχών της αντιπολίτευσης με την δημιουργία νέου κόμματος πιθανή όσο ποτέ, θέμα μείωσης των βουλευτών στα 2/3, αποδοκιμασίες και γιαουρτόματα πολιτικών, είναι κάποια από τα κομμάτια που συνθέτουν το πολιτικό πάζλ.

Ο "χρυσός αιώνας" των πολιτικών έφτασε στο τέλος του!!! Καιρός ήταν...

Οι 300 πρέπει να καταλάβουν καλά πως ο κόσμος δεν έχει ξεσπάσει ακόμα γιατί έχει αναλάβει τις ευθύνες του. Ξέρει πως και ο ίδιος, λίγο ή πολύ έφταιξε που έφτασε η πατρίδα σε αυτό το σημείο, υποθάλπτοντας το σάπιο αυτό σύστημα. Επίσης ξέρει πως ο μηχανισμός στήριξης είναι μονόδρομος και είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες.

Με μια προϋπόθεση: Να ματώσουν όλοι!!!

Δεν θα ανεχτεί πάλι εξεταστικές της συγκάλυψης, δεν θα ανεχτεί κάποιους να απολαμβάνουν 16 μισθούς εις βάρος τους, δεν θα ανεχτεί την κοροϊδία.
Φαντάζομαι και ελπίζω πως η εποχή των μπαλκονιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Ήρθε η ώρα της ντομάτας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου