Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κλωτσήστε το Youtube!

Και τώρα, κάτι εντελώς διαφορετικό!..
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να κατεβάσω βίντεο από το Youtube γιατί απλά... δεν χρειάστηκε!
Ωστόσο, ως αναγνώστης της Μαύρης Πένας μου έχει δημιουργηθεί πολύ συχνά η επιθυμία να κατεβάσω τα βίντεο που ανεβάζονται εδώ από τους υπόλοιπους συγγραφείς και να τα βλέπω στο σπίτι μου όταν "δεν έχει σήμα σήμα καμπάνα" και έχει πέσει το ίντερνετ και τι άλλο να κάνεις αν έχει πέσει το ίντερνετ εκτός από το να βλέπεις βιντεάκια που έχεις αποθηκεύσει στον υπολογιστή σου; Βιβλία; τι βιβλία; τι εννοείς;

Διάβασα λοιπόν γι' αυτό το πολύ χρήσιμο site που με πολύ εύκολο τρόπο σας δίνει να κατεβάσετε το βίντεο που βλέπετε στο Youtube. Λέγεται, kickyoutube.com. Κλωτσήστε το Youtube!

Η χρήση του είναι πολύ απλή: Απλά προσθέστε τη λεξούλα "kick" μπροστά στη διεύθυνση του βίντεο που βλέπετε και πατήστε Enter. Παράδειγμα:

Βλέπουμε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=vODHPxIuL4M και θέλουμε να το κατεβάσουμε για να το βλέπουμε συνέχεια και να μας θυμίζει κάποια πράγματα που πολλές φορές τα ξεχνάμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, πολύ απλά, να κάνουμε κλικ με το ποντίκι μας στη γραμμή διευθύνσεων, στο πάνω μέρος του browser μας (κοινώς, περιηγητή - Mozilla Firefox, Internet Explorer κλπ.) και να γράψουμε τη λέξη "kick" (χωρίς εισαγωγικά) πριν το "youtube.com". Δηλαδή, η νέα διεύθυνση θα είναι: http://www.kickyoutube.com/watch?v=vODHPxIuL4M.
Πατάμε enter και στη σελίδα που θα μεταβούμε βλέπουμε τα κουμπιά για να κατεβάσουμε το βίντεο σε όποια μορφή θέλουμε.

Εύκολο ε;
Μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορο αν κάνετε την αντικατάσταση "3" αντί του "y" στο "youtube". Δηλαδή στο παραπάνω βίντεο θα θέλαμε την σελίδα: http://www.3outube.com/watch?v=vODHPxIuL4M. Το 3outube.com βέβαια προσφέρει λιγότερες επιλογές για τον τύπο του αρχείου που θα κατεβάσουμε (μόνο MP4 και FLV), αλλά αν θέλετε το βίντεο, γιατί όχι;
Καλά... κατεβάσματα!


Πηγή: Lifehacker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου